Моја очекивања

Када се скупе ласте на жици и крену да се договарају својим веселим цвркутом о одласку у топле крајеве, знам да је почетак школске године близу. Дуго очекивани распуст се завршио. Некако ми је и драго због тога. Седми разред. Осећам се другачије.

Кажу да ће бити тешко и напорно. Кажу да ће бити пуно да се учи. Не плашим се! Наоружана претходним знањем, спремна сам да наставим са упијањем новог градива, да га надовежем на старо и да створим целине у својој глави које ће ме чинити богатијом за неко ново сазнање. И тај распуст се некако одужио. На крају шестог разреда сам се разболела и морала сам раније напустити школу. Трпела сам и кад ме је највише болело, али мама је некако знала да имам болове и није ме више пустила у школу, само један дан на физику и то јер сам је молила данима. Чини ми се да сам сада још јача, још спремнија и да ћу учити са још више воље, јер оно што ме највише носи је тај добар осећај кад добијем петицу за коју се поштено потрудим, Није то само број, већ нешто много више. То је награда за уложен труд, за уложено време, то је једноставно добар осећај да сам успела. Седми разред је много озбиљнији зато што после њега одмах следи осми. Надам се да ћу упловити у седми разред од почетка у мирним водама. Све што желим је да будем здрава, да ме ништа не боли и да могу несметано да учим. Наравно, ту су и моји другари и тај омиљени велики одмор где се сви лепо дружимо.

Чинио ми се седми разред толико далеко, као да још има времена. Ишчекивала сам га са неком стрепњом. Сада је ту испред мене и пушта ме кроз своја велика врата да уђем још јача, жељна знања, са вољом која ме води ка путевима одрастања. Седми разред је мост који ће ме одвести до једног краја и до новог почетка. А ја, ја сам спремна и кренула сам…

Ива Шћекић VII3, школска 2019/2020. година

 

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s