Моја очекивања

Очекујем да ће вечерас репрезентација Србије да победи Филипине. Могу то да очекујем јер ми се чини да је наша репрезентација боља у кошарци од Филипина. Очекујем, такође, да ћемо за вечеру имати оне укусне бургере које мама спрема. За све остало не могу да кажем шта очекујем. Није ми баш јасно шта су жеље, а шта очекивања.

Да је тема била моје жеље, ништа лакше, то су фудбал, игрице, мало учења и чоколада. Овако морам да размислим. Сад сам седми разред, није шала. Сећам се кад сам био трећи разред, једина очекивања су ми била да урадим домаћи задатак на време, да после могу да играм фудбал. Сада ми се и жеље и очекивања мењају. Очекујем да ми математика и даље буде најзанимљивији предмет, да ми хемија не буде напорна и досадна, да могу сам да радим задатке из физике, да не мора тата да ми каже да ми је то објаснио већ пет пута. Очекујем да, коначно, схватим те формуле, које некима не праве проблеме као мени. Некако очекујем да ће овај седми разред бити добар.

Не очекујем да ћу имати све петице на крају године, али очекујем да кажем: „То! Схватио сам!“. Не очекујем ни да ћу бити најбољи фудбалер, али волео бих да ми другови кажу: „Браво, Угљеша!“. Не очекујем ни да ћу бити најбоље дете, али очекујем да ће ми мој брат, сестра и родитељи рећи: „Браво, мали!“.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s